ACTIE: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Tafelbladen

Bij de aanschaf van een tafelblad, is het belangrijk om te weten dat sommige materialen beter tegen bepaalde situaties kunnen dan de andere. Als u bijvoorbeeld een glas wijn omstoot op een granieten tafel, is dat schadelijker dan als u dit glas wijn omstoot op een terrazzo of keramieken tafel.

Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden van de materialen tafelbladen die wij u te bieden hebben. Ook vindt u de daar behorende eigenschappen bij.

Tafelbladen | Composiet tafelbladen

Een composiet tafelblad is een prima oplossing voor de keukentafel maar is ook geschikt voor in de woonkamer. Wij bieden in onze winkel composiet van meerdere aanbieders aan. Zo bieden wij de top kwaliteit tafelbladen van Silestone en Compac aan. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor een goedkopere oplossing, namelijk onze composiet budgetstenen.

Composiet bestaat voor 93% uit kwarts en is daarom ongelooflijk duurzaam. Daarnaast is composiet niet onder de indruk van scherpe messen, het morsen van vruchtensap of een kokend hete pan. Het materiaal is namelijk erg lastig om aan te tasten. Toch is het uiteraard belangrijk om voorzichtig met uw tafelbladen om te gaan maar met een composiet tafelblad loopt u minder risico.

Tafelbladen | Graniet tafelbladen

Graniet is samen met composiet een van de duurzame materialen die wij aanbieden. In tegenstelling tot composiet, dat in een natuursteen fabriek wordt gefabriceerd, is graniet oorspronkelijk miljoenen jaren geleden onder de grond ontstaan. Omdat graniet in de holte van de aarde onder extreme druk en temperaturen is ontstaan, maakt het plaatsen van hete objecten op een graniet tafelblad helemaal niet uit. U moet wel oppassen voor het morsen van vloeistoffen en zuren omdat graniet van nature niet waterdicht is.

Voor het schoonmaken van een granieten blad, raden wij u aan om een mild en niet te sterk schoonmaakmiddel te gebruiken. Bij gebruik van bijtende middelen is het mogelijk dat bepaalde vlekken of andere narigheden gaan vormen in de bladen. Dit is iets wat u natuurlijk wilt voorkomen.

Voor ons ruim assortiment aan tafelbladen kunt u hier klikken. Alle granieten tafelbladen kunt u bij ons op maat laten produceren.

Tafelblad | Terrazzo tafelblad

Een terrazzo tafelblad word gemaakt van een mengsel wat bestaat uit cement, zand, marmer – en granietkorrels. Dit mengsel word gegoten in een mal en daarna tot de gewenste dichtheid samen gestampt. Een terrazzo tafelblad heeft als voordeel dat deze waterdicht is, waardoor deze zeer schoon en netjes blijft.  Een blad van terrazzo is dus gemakkelijk schoon te houden. Wat ook een voordeel is van een terrazzo tafelbladen is dat deze hard is, waardoor ook goed bestemd tegen krassen.

Voor het onderhoud van terrazzo bladen raden wij aan om hete pannen op onderleggers te leggen. Een terrazzo tafelblad is wel hittebestendig maar het kan zijn dat de hitte de beschermlaag van het terrazzo tafelblad aantast. Ook om krassen te voorkomen kunt u beter geen hete pannen op uw terrazzo tafelblad zetten. Terrazzo bladen zijn eenvoudig schoon te maken door middel van een beetje water met een mild schoonmaakproduct. Let op, vermijd schoonmaakmiddelen die citroen bevatten.

Wij bieden u een ruim assortiment aan terrazzo bladen, klik hier voor ons assortiment aan terrazzo tafel bladen. Alle terrazzo tafelbladen kunt u bij ons op maat laten maken.

Tafelblad | Keramiek tafelblad

Voor het produceren van een tafelblad van keramiek is niet meer dan twee of drie platen van klei en diverse kleurstoffen en bindmiddelen nodig. Het voordeel van keramiek is dat het materiaal erg hard is dus is keramiek het ideale materiaal om voor een tafelblad te hebben. Daarbij is een keramiek tafelblad niet eens doorlaatbaar. Er zal namelijk geen water of andere vocht deeltjes tussen of in de tafelbladen trekken. De tafelbladen van keramiek zijn erg populair omdat deze goed tegen de warmte kunnen. Het is dus geen probleem om een warme pan op de tafel te zetten.

Voor het schoonmaken van een keramiek tafelblad adviseren wij om een zachtaardig schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld allesreiniger) te gebruiken. Met een beetje azijn kunt u de kalk plekken behandelen die op uw keramiek tafelblad zijn ontstaan.

Tafelblad | Vraag uw gratis offerte aan!

Heeft u een keuze kunnen maken en een steen gevonden waar u interesse in heeft? Vul dan het offerteformulier in en wij sturen u binnen 24 uur een mooie offerte toe. Het installeren kunnen wij ook voor u doen. Dit is geen enkel probleem en behoort tot de goede service die wij u te bieden hebben.