ACTIE: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Meer informatie over ons

Cmposietkeukenblad.be is een grote speler binnen Nederland en België. In de Benelux is composietkeukenblad.be zelfs één van de grootste spelers op het gebied van produceren en installeren van natuurstenen.

Ons doel is om de klant de beste kwaliteit te bieden terwijl wij ons uiterste best blijven doen om een betaalbare prijs te hanteren.

Wij van composietkeukenblad.be bieden u een reeks aan producten die gebaseerd zijn op natuursteen met als hoofdproduct keukenbladen.

Wij willen er zeker van zijn dat de klanten bij ons tevreden zijn. Daarom zullen wij altijd voor u klaar staan en zullen wij ons altijd inzetten om de kwaliteit en service hoog te houden.

Wat houdt Silestone precies in?

Silestone is gemaakt om de keukens en badkamers aan te kleden en mooier te maken door verschillende kleuren aan het geheel toe te voegen. Silestone bestaat voor een groot deel uit kwarts en is beschikbaar in diverse kleuren. De kwarts worden afgewerkt met veel kwaliteit. Silestone biedt bovendien bescherming tegen bacteriën. Het keukenblad blijft hierdoor altijd erg hygienisch.

Silestone bestaat dus voor 93% uit kwarts, waardoor het een hard en uiterst hoogwaardig materiaal is. Het is een van de weinige keukenbladen met een hoog gehalte aan kwarts. Silestone is daarbij ook een buitengewoon populair materiaal voor keukenbladen en badkamerbladen.

Silestone is investeren in de toekomst. Het is een uiterst duurzaam materiaal en gaat erg lang mee.

Wat is Compac?

Compac is marktleider in de markt van decoratieve werkbladen en staat bekend om haar hoge kwaliteit natuursteen producten gebied. Compac is ontstaan in 1975 is gevestigd in Spanje. Het is de eerste Spaanse firma die zich gespecialiseerd heeft in het maken van marmer en kwarts. Er staan twee productiecentra van Marmer en Kwarts. Marmer staat in Spanje en kwarts is gevestigd in Portugal. Er zijn meer dan 400 medewerkers in dienst en hebben een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 4,5 miljoen vierkante meter aan producten!

 

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MATERIAAL

Zijn natuursteen keukenbladen zwaar?

Ja. Deze zijn erg zwaar. Graniet en kwarts wegen rond de 80 kilogram per vierkante meter. 

Waarvoor kan ik graniet en kwarts nog meer gebruiken?

Granieten keukenbladen worden niet alleen gebruikt voor de keuken, ook badkamer oppervlakken en douchepanelen zijn geschikt voor graniet en worden daarom ook in veel gevallen gebruikt.

Waarom is graniet en kwarts geschikt voor keukenbladen?

Graniet is mooi, handig en makkelijk schoon te houden. Daarom is dit een ideale keuze voor keukenbladen. Graniet is een zwaar materiaal en kan goed tegen de warmte.

Waarom worden granieten en kwarts keukenbladen steeds populairder?

Graniet wordt al jaren lang gebruikt als materiaal voor keukenbladen. De kosten waren hier echter best hoog, waardoor de gemiddelde consument deze niet kon aanschaffen. In de loop van de jaren zijn er nieuwe technieken ontwikkeld, waardoor de prijzen een stuk omlaag zijn gegaan. Nu is graniet dus betaalbaar voor iedereen. Daarbij is kwarts ideaal geschikt voor keukenbladen omdat deze hard van materiaal zijn en goed schoon te maken zijn.

Zijn er oneffenheden te vinden bij kwarts keukenbladen van graniet?

Ook al gebruiken we alleen bladen van A-kwaliteit, graniet is een natuurlijk materiaal waar hele kleine oneffenheden voor kunnen komen en het onmogelijk is om te garanderen dat er geen enkele strepen of krassen tijdens het installatieproces zullen ontstaan. Deze krassen en oneffenheden kunnen worden behandeld waardoor ze praktisch onzichtbaar zijn. Dit is echter een minder groot probleem bij kwarts keukenbladen, omdat deze handgemaakt zijn en afwerkingen door het laboratorium geregeld worden.

Zijn marmer, kalksteen & leisteen geschikt voor keukenbladen van graniet?

Deze natuursteen materialen worden vaak gebruikt voor keukens in Europa, maar minder in de Benelux. Ze kunnen namelijk gemakkelijker bekrast en bevlekt raken dan bij graniet het geval is en zal geen perfecte staat behouden zoals dit wel is bij graniet of composiet na een paar jaar van gebruik. Europeanen geven over het algemeen de voorkeur aan dit meer versleten uiterlijk, omdat men van mening is dat dit een meer natuurlijke look geeft.

Wat zijn de verschillen tussen graniet en marmer?

Graniet en marmer (en familie van marmer zoals travertin, kalksteen en onyx) zijn gedolven uit de aarde, maar dat is waar de overeenkomsten eindigen. Graniet is gemaakt bij erg hoge temperaturen op enorme dieptes in de aarde. Het is gemaakt uit mineralen die gekristalliseerd zijn tot een zware en duurzame steen die perfect is voor alledaags gebruik. De marmer familie start als een sediment gevormd uit plantaardig materiaal, dierlijke skeletten en slib aan de voet van het aardelichaam van alle watervlakten. Ga niet op zoek op de bodem van uw waterreservoirs, simpelweg omdat het stollen van het sediment in steen letterlijk miljoenen jaren duurt. Het belangrijkste orgaan van deze familie van steen is calcium. Calcium kan worden beïnvloed door zure eigenschappen zoals citroen, azijn, etc.

Wat zijn de beste keukenbladen – Graniet, kwarts of marmer?

Kwarts en graniet gaan erg lang mee en zijn dus zeer geschikt voor keukenbladen. Beide materialen kunnen goed tegen de warmte. De mooie, gepolijste afwerkingen worden eigenlijk niet aangetast tijdens het gebruik. Daarom gaat dit materiaal jaren lang mee en is het ontzettend populair voor de consument.

Bij kwarts komt verkleuring niet of nauwelijks voor. De meeste fabrikanten claimen dat hun materiaal niet of nauwelijks verkleurd. Dit is echter alleen het geval bij kwarts. Het grote voordeel van kwarts ten opzichte van graniet is dat kwarts handgemaakt is, waarbij het eindresultaat altijd tot twee keer toe gecontroleerd wordt door het laboratorium. Dit zorgt er ook voor dat de kleur consistent blijft.

Kleurconsistentie kan op twee manieren bekeken worden.

1. De kleurconsistentie zal een gecontroleerde verschijning geven waarbij variatie niet of nauwelijks in voor komt.

2. De keukenbladen hebben een gecontroleerde kleur waardoor het eindresultaat lijkt op geen variatie.

Graniet bestaat eigenlijk uit de zelfde eigenschappen als kwarts. Echter is graniet niet op hetzelfde niveau betreft het absorberen van water. Dit kan worden verholpen met een hiervoor speciaal gemaakte kit die van tijd tot tijd moet worden herhaald. Graniet is uniek en ziet er altijd goed en verzorgd uit.

Marmer is een veel en populair gebruikt materiaal voor in de badkamer. Met name de badkamer omgeving en de wanden worden hier vaak mee aangekleed. Uiteraard is het ook mogelijk om dit materiaal te gebruiken voor een andere omgeving. Marmer wordt in ieder geval niet graag aangeboden voor in de keukens. Krassen zijn er makkelijk op te zien en zure stoffen kunnen er voor zorgen dat de kwaliteit van marmer achteruit gaat en vlekken er makkelijker op te zien zijn. Veel Europeanen vinden dit niet erg. Marmer wordt hier over het algemeen mooi gevonden als het wat versleten is.

Wat is Kwarts?

Kwarts is gekristalliseerd siliciumdioxide (SiO2), gewoonlijk wit of transparant, hoewel het andere kleuren kan hebben als het in aanwezigheid van onzuiverheden wordt gevormd.

Het wordt verkregen in zuivere staat of het is aanwezig in andere componenten. Vanwege de hoge hardheid en de zuurbestendigheid wordt kwarts gebruikt voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten die precisie en hoge prestaties vereisen. Dit kwarts is het hoofdbestanddeel van composiet. Kwarts zijn dus goed bestemt tegen de warmte en zien er altijd mooi en verzorgd uit. Kwarts is over het algemeen ook een erg populair gebruikt materiaal.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo is een uniek en mooi product dat al vanaf de 15de eeuw gebruikt wordt. Het wordt met de hand gemaakt. Dit heeft als voordeel dat het product dubbel gecontroleerd wordt en het ontstaan van slordigheden dus minimaal zijn. Het materiaal wordt gemaakt door marmer- of natuursteenkorrels te mengen met cement. Eerst wordt er een mal gemaakt van uw keukenblad en vervolgens wordt het Terazzo hier in gestort. Het materiaal dat ontstaat heeft de kracht van cement maar met het uiterlijk van een schitterend natuurstenen blad.

Wat is keramiek?

Keramiek is een van de beste materialen die u in uw keuken kunt hebben. Het materiaal bestaat uit keramisch plaatmateriaal dat samen met klei en kleurstoffen worden geperst en gebakken. Naast de talrijke kleuren die wij u kunnen bieden treft u een brede lijn aan van industriële, natuurlijke en warme kleuren. Keramiek is hét materiaal van de toekomst en wordt alleen nog maar populairder. 

Kan ik een mes op mijn keukenblad gebruiken?

Mocht de keuze van uw keukenblad op graniet vallen,  is dit geen probleem. Ook de scherpste messen zullen geen problemen voor uw graniet zijn, omdat dit materiaal extreem sterk is. Maar let er wel op, dat uw messen waarschijnlijk niet van dezelfde scherpte blijven wanneer u die hierop gebruikt. De dichtheid van het materiaal kan uw messen in zeer korte tijd bot maken. Om deze reden raden we het gebruik van een snijplank aan. Dit alles is overigens niet van toepassing bij andere stenen bladen waar u zeker niet op moet gaan snijden. Daarom is het gebruik van een snijplank essentieel en voorkomt het een hoop krassen op uw mooie keuken.

Hoe dik zijn keukenbladen?

In ons assortiment hebben wij verschillende maten voor u beschikbaar. Deze maten zijn te vinden bij de productpagina’s van de desbetreffende stenen. Ook geven wij hier een uitgebreide beschrijving van de stenen weer.

Is het noodzakelijk dat stenen materialen worden afgedicht?

Over het algemeen zijn mineraal ondergronden poreus, wat betekent dat ze veel vloeistoffen opnemen. Afhankelijk van de vloeistof kan dit leiden tot vlekken en verkleuring. Dit is iets wat u uiteraard wilt voorkomen. Er zijn veel producten op de markt beschikbaar die de steen terug kunnen brengen naar het origineel, maar door preventief en met gezond verstand te werk te gaan, zal de levensduur van het blad veel langer zijn. Alle stenen bladen die we leveren zullen worden afgedicht voordat ze onze fabriek verlaten. Dit wordt gedaan door impregneer bedrijven. Deze bedrijven dichten de poriën van de steen af zodat het binnendringen van andere vloeistoffen in de steen en het verkleuren daardoor niet mogelijk is.

Impregneer bedrijven zijn erg effectief omdat ze ervoor zorgen dat het materiaal bestand wordt tegen vele vloeistoffen zoals koffie, voedselresten, sappen en alcohol. Het kan zelfs een weerstand tegen olie vormen. Hetgeen gedaan wordt door impregneer bedrijven zal niet voor altijd een weerstand bieden, maar het is gemakkelijk te zien wanneer het niet meer werkt. Als het blad namelijk meer gaat absorberen is het tijd om preventief onderhoud te plegen. Dit bijhouden van uw blad is een voorbeeld van hoe u de levensduur van uw blad kunt verlengen. Iets om in uw achterhoofd te houden is het feit dat marmer meer absorbeert dan graniet.

Wat is de maximale grootte van een niet-ondersteunde overhangende deel van een stenen keukenblad?

In principe maakt het niet zoveel uit welke grootte u gebruikt. Wij raden u echter wel aan een maximum van 350mm te hanteren in het geval van graniet of kwarts. Deze grootte zal kleiner zijn in het geval van andere steensoorten. Het overhangende deel zal onderworpen zijn aan de druk van het niet ondersteunde gewicht, er mag dus nooit op gezeten of gestaan worden. Dit is ten eerste slecht voor het keukenblad en ten tweede zorgt dit ervoor dat de keukenbladen minder lang mee gaan. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. 

Kan steen worden gerepareerd indien nodig?

Het is mogelijk om stenen te repareren. Als het oppervlak een deukje heeft opgelopen door een ander object dan kan het, over het algemeen, gerepareerd worden met het kleur gecoördineerde epoxyhars. Voor grotere deuken is het waarschijnlijk nodig om een mengsel van epoxyhars met gemalen steenslag van beschadigde gebieden van het blad te gebruiken.

Zijn er verschillende steenafwerking op kwarts te gebruiken?

Nee in de meeste gevallen niet. Sommige van de mogelijke varianten worden nu al door de fabrikant met afwerkingsmateriaal geleverd. U zult moeten bekijken of de gewenste afwerking in uw kleurkeuze beschikbaar is. Mocht dit het geval zijn, is het uiteraard mogelijk om deze te bestellen.

Hoe ver reikt het overhangende deel?

Keukenbladen komen over het algemeen 20mm voorbij de geïnstalleerde deuren. Dit wekt meestal het vermoeden dat de keukeneenheden 560mm diep zijn met een toegestane 20mm voor de deuren waardoor de keukenbladen 600mm diep zijn en de badkamereenheden 280 mm diep zijn met een toegestane 20mm voor deuren die de keukenbladen 320mm diep maken. De zijkanten hebben over het algemeen een overhangend materiaal van tussen de 10 – 20 mm wat die worden bepaald door middel van templates. Deze cijfers zijn gewoonweg generalisaties waarvan u zelf de vrijheid in handen hebt om ze naar u eigen geschikte wensen aan te passen. Dit is erg handig omdat u zo uw eigen persoonlijke tint er aan kunt geven.

Zijn voegen tussen delen van stenen keukenbladen goed zichtbaar?

Omdat graniet en kwarts materiaal een maximum lengte hebben van één stuk van rond de drie meter, komt het in veel gevallen voor dat een keukenblad wordt samengevoegd. Een groot deel dat de zichtbaarheid van zulke voegen bepaald is de keuze van het materiaal. Een meer gelijkwaardige steen, zoals een geheel zwarte, zal gedeeltelijk de aansluiting verbergen waar een tropisch zwarte dit niet doet. Donkere kleuren presteren beter met het verminderen van de zichtbaarheid hiervan, maar de meeste mensen zijn van mening dat een lichtere kleur graniet juist een verschil maakt in sfeer en zijn daarom minder enthousiast wanneer ze een aansluiting zien. Daarbij is het mogelijk om zelf de voegen, indien nodig, weg te werken. Dit kan heel makkelijk gedaan worden door middel van een speciale soort kit.

Zal het keukenblad er in werkelijkheid hetzelfde uitzien als op de website?

Bij ons op de website kunt u uit diverse stenen kiezen. Het is de natuurlijk bedoeling dat de stenen op onze website een goede indicatie geven van de werkelijkheid. Maar er zijn wel degelijk factoren die dit kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan de beperkingen van de computer zoals resoluties, kleurbeperkingen, etc. Bij kwarts is dit een minder groot probleem. Kwarts is namelijk een product uit de natuur. Geen enkel stukje kwarts is het zelfde. Ieder deel zal wel iets anders bevatten dan het andere, bijvoorbeeld de patronen of een kleur verschil. Wij bieden de mogelijkheid aan u om langs te komen en onze producten bij u thuis te laten zien. Dit slechts tegen een kleine vergoeding. Zo weet u precies wat u in huis haalt.

Waarom zijn de prijzen per steen zo verschillend?

Een steen kan heel erg in prijs verschillen met een andere steen. Dit heeft verschillende redenen. De locatie waar de stenen zich bevinden, vanwege de transport kosten. De grootte van de steen, de eventuele machine-/arbeidskosten of de winning van de steen zijn allemaal extra kosten waardoor de prijs omhoog kan gaan. Ook de zeldzaamheid van de steen speelt een belangrijke rol. Stenen die populair zijn en veel voorkomen, zijn stenen die wat goedkoper zijn dan stenen die zeldzaam zijn en dus minder vaak voorkomen.

Kan marmer worden gebruikt als materiaal voor keukenbladen?

Marmer, voor gebruik in het keuken aanrecht, is vaak wat goedkoper dan graniet. Wel is het meer doorlaatbaar. Het kan gemaakt worden en geïnstalleerd worden, maar het is niet iets wat over het algemeen aangeraden wordt. Vanwege de doorlaatbaarheid worden zelfs de meest robuuste marmers vlekkerig als ze in aanraking komen met chemicaliën. Dit is iets wat u natuurlijk niet wilt. Daarom raden wij aan om voor uw keukenblad het materiaal graniet te gebruiken. 

Als het voorzichtig gebruikt wordt, met de kennis dat vlekken een probleem kunnen zijn voor marmer in een keukenomgeving, dan is het gebruik van marmer als een keuken aanrecht prima.

Wat moet ik weten over het materiaal graniet?

Graniet is niet handgemaakt, het is een natuursteen. Er zijn heel veel verschillende kleuren en de patronen zijn allen van natuurlijk materiaal. Graniet is enorm sterk, erg zwaar, bestand tegen krassen/hitte en gemakkelijk om schoon te houden. Geen enkel stuk graniet is hetzelfde, elk stuk zal iets bevatten wat anders is dan een ander stuk van hetzelfde type terwijl het toch steeds dezelfde kwaliteit zal hebben. Dat is het mooie aan graniet, 

Vanwege het feit dat de aard van graniet het natuurlijke materiaal is, zijn de uitgelichte afbeeldingen op onze website altijd verschillend aan het materiaal dat uit de fabriek komt rollen.

Kunnen graniet oppervlakken beschadigd worden?

Uiteraard kan graniet beschadigd worden. Scherpe punten kunnen graniet kapot maken wanneer deze het oppervlak raken. Dit is een belangrijk punt wat je moet onthouden wanneer u voor graniet kiest. Een vierkant randprofiel kan een betere weerstand bieden tegen stoten dan bijvoorbeeld een ronde rand. Normaal gesproken zullen hitte of brandende vloeistoffen geen enkel probleem zijn voor uw granieten keukenblad. Echter willen wij u wel adviseren om voorzichtig te zijn door bijvoorbeeld een snijplank te gebruiken op uw keukenblad.

Het voorbeeld dat ik voor graniet heb gezien heeft putjes in de bladen. Zal een blad er ook zo voor mij uit komen te zien?

Putjes in het oppervlak van graniet worden gevormd door de ruimte tussen de minerale kristallen. De is een deel van de kristallijnen van het medium. Steekproefsgewijs zijn putjes veel merkbaarder vanwege de voorbeeldgrootte. Op een groter stuk is het oppervlak gepolijst en zal het oog dit niet kunnen opmerken en meer gericht zijn op de texturen en patronen van uw gekozen graniettype. Een ander kenmerk van graniet zijn de kleine scheurtjes. Dit zijn geen beschadigingen in het materiaal. Ze worden gevormd door de extreme hitte die zijn ontstaan tijdens de vorming van het graniet. Marmer heeft soortgelijke dingen met breccias. Nogmaals, iedere kleurvariatie is onderdeel van de natuurlijke schoonheid van het materiaal die het gebruik en functie van het materiaal niet zullen belemmeren. Samenvattend: hoe perfecter het materiaal eruit ziet, de groter de kans dat het materiaal gefabriceerd is in een fabriek in plaats van dat het natuurlijk tot stand gekomen is.

Kan ik warme pannen meteen op het granieten keukenblad zetten?

Graniet is gevormd onder de aardkorst, onder extreme druk en hitte. Het stollen van magma, wordt het ook wel genoemd.  Dat het blad gaat scheuren of verkleuren door hitte van een pan is dus erg onwaarschijnlijk. Nogmaals, we adviseren wel om een onderzetter of een snijplank te gebruiken. Slechts uit voorzorg. Het zou natuurlijk zonde zijn om dingen die u kunt voorkomen wel te laten gebeuren. 

Is het mogelijk om een putjes te repareren?

Het is goed mogelijk dat door de val van een zware pan een putje in het materiaal is ontstaan. Deze putjes kunnen worden gevuld met een mengsel van gekleurde epoxyhars met granietstof van de geschikte kleur. Als de bladen gevuld zijn, gooi het stof van de gevulde gaatjes niet weg aangezien deze de stof vormen voor de mix met het epoxyhars. In de meeste gevallen zult u na de reparatie extreem goed moeten kijken om te zien waar de schade was. De kwaliteit is namelijk erg goed.

Kan graniet scheuren of barsten?

Nee. Bij het dagelijks gebruik van de keuken zou dit niet tot nauwelijks voorkomen. 

Zijn vlekken op graniet goed zichtbaar?

Er zijn veel verschillende soorten stenen en de ene steen is poreuzer dan de ander. Poreusheid is iets dat snel vlekken kan veroorzaken. Graniet is een steensoort die een lage poreusheid heeft waardoor er niet snel vlekken zullen ontstaan in de steen.Dit is waarom veel mensen voor graniet kiezen Dit neemt alleen niet weg dat u goed op moet passen met welk schoonmaakmiddel u gaat reinigen.

Waar komt graniet vandaan?

Graniet is ontstaan door het ondergronds stollen van magma. Dit gebeurt diep onder de aardkorst en ontstaan door middel van hele hoge temperaturen. Graniet gaat erg lang mee en is erg sterk. Ook kan graniet goed tegen de warmte en is het al miljoenen jaren oud.

Zijn granieten bladen duur?

Voor de kosten van de granieten bladen, kan de consument dit vaak zelf beslissen. De prijzen liggen bijvoorbeeld lager als u kiest voor stenen die veel mensen eerder al besteld hebben. Een product wat dus erg populair is. Op onze website kunt u deze stenen mooi met elkaar vergelijken. Uiteraard heeft de grootte van de stenen ook invloed op de prijs. Net als het transport en arbeid die er aan moet voldoen. Dit zijn allemaal factoren die invloed kunnen hebben op de prijs.

KEUKENBLAD FABRIEK: VEEL GESTELDE VRAGEN

Verkoopt u direct aan de consument?

Ja. Wij werken niet met tussenpersonen of andere geldslurpende zaken. Wij leveren de producten rechtstreeks aan de klant. Daarom hanteren wij zulke scherpe prijzen.

Waarom zijn uw prijzen zo laag?

Dit is zoals eerder vermeld iets waar wij heel erg de focus op hebben gelegd. Een combinatie van het gebrek aan dure showrooms, onrealistische marges en lange ketens van tussenpersonen die allen een deel van de winst innemen. We hebben onze prijzen niet zo laag dat we hierdoor onze kwaliteit of dienstverlening moeten verminderen! In tegendeel juist! Wij zullen er alles aan doen om de kwaliteit en service zo hoog mogelijk te houden. 

Waar biedt u uw diensten aan?

Composietkeukenblad.be levert graniet en kwarts keukenbladen door de gehele BENELUX.

OFFERTES, INFORMATIE EN BESTELLINGEN VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe krijg ik een offerte?

Voor het aanvragen van een offerte kunt u ons online formulier gebruiken. Kies uw keukenblad materiaal, vul de details in voor de maat, snijding en afwerking en we verstrekken u zo snel mogelijk een offerte. Het kan niet sneller en gemakkelijker! U kunt uw keukenplan met contactgegevens e-mailen als een dat liever heeft. Wij sturen u dan zo snel mogelijk een mooie en duidelijke offerte op. 

Waarom is het niet mogelijk om gewoon online bestellen?

Keuken werkbladen zijn geen doorsnee producten.  Ieder huis heeft een andere keuken en de keukenbladen hebben daarbij andere afmetingen. Ook wil iedere klant zijn blad in verschillende diktes en kleuren hebben. Deze moeten speciaal gemaakt worden daarom willen wij graag met de klant spreken om duidelijk de afspraken en wensen te doorlopen. Een keukenblad is daarom ook een persoonlijke keuze.

Kan ik onderdelen ontvangen?

Ja, u kunt ze gemakkelijk bestellen via onze website.

In welk gebied bent u actief?

We zijn landelijk actief, door heel de BENELUX.

Welke betalingsmogelijkheden accepteren wij?

We accepteren enkel bankoverschrijvingen en contante betalingen.

Hoe lang duurt het voordat mijn keukenblad wordt geplaatst?

We leveren en plaatsen keukenbladen zo snel mogelijk. (binnen 8 weken na order).

Kan ik een bestelling met aflevering plaatsen?

Dit is uiteraard een overweging die u kunt gaan maken. Echter heeft  u wel een goed vervoer middel nodig om een aanrechtblad van ongeveer 400 kg te vervoeren. Ook zijn er speciale frames nodig en uw keukenblad veilig te kunnen plaatsen. Dit wordt door professionals gedaan die hier veel verstand van hebben. U moet het installeren van een keukenblad zeker niet onderschatten. Hier komt een hoop werk bij kijken. Mocht er iets mis gaan bij het vervoeren, is de verantwoordelijkheid voor u. Mochten wij het vervoeren ligt die verantwoordelijkheid uiteraard gewoon bij ons.

Kan ik ergens anders steen kopen die u kunt fabriceren?

Dit is geen dienst die wij leveren.

Helpt u mij bij de keuze voor een kleur?

Ons team is altijd betrokken bij uw project en zullen u te allen tijde kunnen adviseren. Door de jaren heen hebben we met veel huishoudens en bedrijven gewerkt, net zoals die van u.

Moet ik wachten met het gebruik van mijn keukenblad nadat deze is geïnstalleerd?

De keukenkeukenbladen kunnen direct gebruikt worden. De wastafel zal worden aangebracht met een lijmmiddel. Het is het beste om er een nacht overheen te laten gaan zodat zich een klein sterk laagje heeft gevormd.

Wat heeft u nodig om mij een offerte te kunnen sturen?

U kunt ons een plan toesturen op papier. Bellen is ook mogelijk of u kunt het offerte formulier op de website gebruiken. Uw gegevens zijn ook vereist zoals uw naam, telefoonnummer en e-mail samen met de keuze van uw steen. Hieruit kunnen we een offerte maken. U kunt deze informatie naar ons e-mailen.

INSTALLATIE VEEL GESTELDE VRAGEN

Snijdt en slijpt u de keukenbladen ter plekke?

Nee. Al onze keukenbladen worden verwerkt met behulp van zowel state of the art machines en vakmensen in onze werkplaatsen. Kwalitatief goede steenverwerking is niet iets dat kan worden gedaan op het terrein van een klant.

Kunnen we de voegen tussen stukken zien?

Ja. Echter, een stabiele basis die niet kan bewegen tussen de template en de installatie van de voegen zou erg glad moeten zijn. Over het algemeen zijn onze voegen minder dan 3 mm breed.

Sluit u mijn wasbak aan?

Nee, u moet hiervoor een geschikte vakman regelen om dit te doen.

Wat kan ik doen om bij het installatieproces te helpen?

Graniet en kwarts zijn erg zwaar en kunnen soms lastig te hanteren zijn in kleine ruimtes. Een vrij pad naar de plek van bestemming is daarom essentieel. Het tijdelijk verwijderen van deuren en andere dingen die niet van belang zijn tijdens het installeren van het keukenkeukenblad is belangrijk.

Moet mijn muurunits worden gemonteerd voordat u komt?

Het is aanbevolen om de muurunits niet eerst te monteren. Echter, bij bijstaande keukenbladen is dit niet mogelijk. Dressoirs of boilerkasten die onder de keukenbladen komen mogen niet worden gemonteerd.

Zullen de muren worden beschadigd tijdens de installatie?

Muren zijn zelden recht of vierkant, dus om gaten te voorkomen is het soms nodig om gips uit te hakken. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om de schade te voorkomen, maar we adviseren niet om schilderwerk of andere muurwerken eerst af te maken voor de installatie is geweest.

Kan ik mijn eigen montage regelen?

Als u dit wenst – kunnen we alleen het steenproduct leveren zodat u uw eigen installatie kunt regelen. Wees erop bedacht dat de steen erg, erg zwaar is en met grote voorzichtigheid moet worden vervoerd en geïnstalleerd – het is geen één mans taak. Zorg daarom altijd dat u met meerdere mensen bent om deze grote klus te doen. 

KEUKENBLAD VOORZICHTIGHEID VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik mijn keukenbladen van tijd tot tijd afdichten?

Ja. Hoewel graniet wordt behandeld voordat het de fabriek verlaat is het poreus materiaal en moet het dus tenminste twee keer per jaar behandeld worden om het resistent te houden. Wees erop bedacht dat sommige afdichtmiddelen de kleuren veranderen en het soms iets donkerder maken, het een zogeheten ‘’wet-look’ geven. Kwarts keukenkeukenbladen hoeven niet afgedicht te worden.

Hoe maak ik stenen keukenbladen schoon?

Maak het schoon met een schone warme doek. Gebruik geen schurende materialen zoals metalen remblokken, bijtende middelen staalwol of schoonmaakmiddelen die bleekmiddel, ammoniak of andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen bevatten.

Kunnen stenen keukenbladen fysiek beschadigd worden?

Steen is erg sterk, maar u moet uw keukenblad niet met iets bot of zwaars raken. Het kan krassen, gaten veroorzaken of zelfs breken (De randen zijn over het algemeen de delen die het snelst beschadigen). Te veel gewicht op voegen leggen is een slecht idee en schurende materialen zoals ongeglazuurde keramische dingen kunnen krassen veroorzaken.

Kan een stenen keukenblad gerepareerd worden als het beschadigd is?

Tot op zekere hoogte, maar het is moeilijk om krassen te verwijderen op het oppervlak. In het geval van kwarts is het nog moeilijker om te repareren, omdat deze keukenkeukenbladen over het algemeen één kleur hebben en een bijpassende kleur moeilijk te vinden is.

Wat kan vlekken op stenen keukenbladen?

Er zijn bepaalde vloeistoffen die u beter niet op je graniet kunt laten vallen. Dit zijn voornamelijk sterke zuren of azijn. Dit veroorzaakt gaten in de beschermlaag die voor vlekken kunnen zorgen.

Hoe verwijder ik vlekken van mijn graniet keukenbladen?

Gebruik op water gebaseerde vlekken verwijderaar voor het weghalen van vlekken van biologische aard, zoals wijn, koffie, nicotine, vruchtensappen etc. Gebruik alkalische ontvetter voor het verwijderen van vuil van biologische en vettige natuur, vlekken, vet, vervuiling, rook vlekken, lamp viezigheid, etc.

Moet ik een snijplank gebruiken?

Een snijplank gebruiken raden wij altijd aan. Hoe sterk uw blad ook is elk scherp voorwerp kan krasjes maken op uw blad. Daarom is het altijd een goed idee om een aantal snijplanken in huis te hebben.